“Haksız Rekabet” ile mücadeleyi kendine amaç edinen URTEB, yeni yılda da çalışmalarını hız kesmeden sürdürecek. Bu kapsamda etkinlik ve eğitimlerini daha etkin ve yaygın bir şekilde devam etmeyi hedefleyen URTEB’in bünyesine Doç. Dr. Filiz Eryılmaz ve Doç. Dr. Derya Hekim de dahil oldu. URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp; “ 2022 yılı URTEB için haksız rekabetle mücadele yılı olacak” dedi.
HAKSIZ REKABET İLE MÜCADELE
Hedefi doğru rekabet edebilmeyi toplum temeline yaymak, hayatın her alanında haksız rekabeti engellemek olan URTEB, bu amaç doğrultusunda bünyesini genişletiyor. Üniversite öğrencilerine verilen eğitimi görevlerinin merkezine koyan URTEB, yeni yılda Uludağ Üniversitesi İİBF İktisat Bölümü Öğretim Görevlileri Doç. Dr. Filiz Eryılmaz ve Doç. Dr. Derya Hekim ile çalışmalarını daha geniş ve etkili bir biçimde sürdürmeyi hedefliyor.
URTEB’E İKİ ÖNEMLİ İSİM
Bu kapsamda URTEB Genel Başkanı Ahmet Özenalp, her iki öğretim görevlisi ile bir araya gelerek birliğin çalışmaları, hedefleri ve amaçları doğrultusunda bilgi verdi. Doç. Dr. Derya Hekim ise, URTEB çatısı altında olmaktan mutluluk duyduğunu, rekabet ve bu konuda öğrencilerin yetişmesi için çalışmalarda yer alacağını belirtti.
Aynı zamanda Uludağ Üniversitesi topluluklarından URTET (Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Topluluğu)’in başkanlığını yürütecek olan Doç. Dr. Filiz Eryılmaz da eğitimciler olarak üzerine düşen görevleri yapacaklarını, bu konuda önce bireylerin sonra da toplumun gelişmesi için her türlü çalışmanın içinde olacağını kaydetti.
OCAK’TA GENEL KURUL
URTEB Başkanı Ahmet Özenalp’da birliğin 2022 yılında da daha güçlü bir şekilde çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Ayrıca Ocak ayında URTEB’in genel kurulunun yapılacağı bilgisini de paylaşan Özenalp, “burada alınan kararlar kuruluş temelimizle aynı olacak. Öğrencilerimizi eğitmek demek geleceğe ışık tutmak demek. Haksız rekabet hayatımızın her alanında var. Bu konuda toplumu ne kadar eğitirsek, Türkiye’nin de o kadar gelişeceğine inanıyorum. Birliğimize katılmayı kabul eden değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
URTEB NELER YAPTI?
URTEB, kurulduğu günden itibaren gerek üniversitede gerek öğrencilerin sanayicilerle buluşturulması noktasında sayısız çalışmalara imza attı. Öğrencileri iş yaşamında başarılı bir şekilde yer almasını sağlamak için çeşitli etkinlikler düzenleyen URTEB, birlik üyelerini alanında uzman yöneticilerle buluşturdu. Bu konuda eğitim, seminer, sosyal projeler, workshoplar ve geziler düzenledi. Ayrıca AB projeleriyle öğrencilerin tüm masraflarını karşılayarak Bulgaristan’da staj yapmalarına imkân sağladı.
URTEB’in tüm çalışmaları için linkleri tıklayabilirsiniz;
https://urteb.org/category/etkinliklerimiz/
https://urteb.org/urtebde-2020-nasil-gecti-iste-birligimizin-bir-yillik-karnesi/